Een verpleegkundige zet een boosterprik in een sporthal. Foto: ANP

Een verpleegkundige zet een boosterprik in een sporthal. Foto: ANP

APELDOORN - Wie op nieuwjaarsdag een boosterprik wil halen, zit goed in de Achterhoek en op de Veluwe. De GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft zaterdag liefst zes locaties open. In de regio's Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid is alles dicht.

Prikken op 1 januari kan dus op die dag in Apeldoorn, Zutphen, Wehl, Heerde, Lichtenvoorde en Harderwijk. De locaties zijn dan geopend van 8.00 uur tot 19.30 uur. Echte nieuwjaarsvierders kunnen, zonder te slapen, meteen door naar hun prikafspraak.

Maar is dat wel veilig? GGD-woordvoerder Trea ten Kate: "Je bedoelt of mensen met een borrel op geprikt kunnen worden? Ja, dat kan. Alcohol heeft geen invloed op de prik."

Op schema dus dicht

Dat de regio's Midden en Zuid dicht zijn op 1 januari lijkt vreemd, maar volgens woordvoerder Jos Meeuwsen van de GGD Gelderland-Midden is daar een logische verklaring voor: "Wij liggen prima op schema om de deadline te halen. Onze mensen kunnen daarom best een dag vrij hebben op 1 januari."

Datzelfde geldt voor Gelderland-Zuid, zegt woordvoerder Jan Scholten: "De GGD Gelderland-Zuid heeft in korte tijd veel extra vaccinatiecapaciteit opgezet en daarvoor ook extra locaties geopend, waaronder de XXL-locatie in de Jan Massinkhal in Nijmegen."

Overigens zegt ook de GGD Noord- en Oost-Gelderland niet achter te liggen, aldus woordvoerder Ten Kate: "Wij liggen ook op schema en hebben ervoor gekozen het tempo erin te houden. Daarvoor hebben we op de meeste locaties de meeste diensten, wel met aangepaste openingstijden, kunnen vullen."

Deel dit artikel