Op straat in Hilversum werden ook dode biggen aangetroffen. Foto: NH Nieuws

Op straat in Hilversum werden ook dode biggen aangetroffen. Foto: NH Nieuws

EPE - De actiegroep Vegan Strike Group heeft naar eigen zeggen op 75 locaties in Nederland dode 'biggetjes en vleeskonijnen getoond aan het publiek op straat'. Dat meldt de organisatie op de eigen Facebookpagina. Een van die locaties is de slachterij van Gosschalk in Epe.

De actiegroep zegt op Facebook dat het gaat om een 'gecoördineerde actie' die afgelopen nacht plaats heeft gevonden. Niet alleen in Epe vond die actie plaats, maar ook bij kranten, het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch en op het Mediapark in Hilversum.

Gosschalk

Slachterij Gosschalk in Epe was dit jaar weken dicht op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, nadat beelden naar buiten waren gekomen van personeel dat dieren in de slachterij mishandelt.

Zie ook: Omstreden slachterij Gosschalk in Epe mag weer aan de slag

"Kies voor een diervriendelijke kerstmaaltijd", adviseren de activisten hun Facebooklezers. Sommige kadavers zijn gelegd op posters met de tekst 'Voor uw maaltijd gestorven'. Ook stelt de organisatie: "Kerst zonder dierenleed begint op uw bord."

De politie Midden-Nederland onderzoekt de vondst van dode biggetjes in Hilversum. De vrouw die de diertjes had gevonden was 'zich werkelijk rot geschrokken'.

Deel dit artikel