Ter illustratie. Foto: Pixabay

Ter illustratie. Foto: Pixabay

EPE - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het verbeterplan van slachterij Gosschalk voor de vierde maal afgekeurd. De slachterij in Epe blijft dus nog langer dicht. "Er is momenteel niet genoeg vertrouwen om de slachterij te openen", laat NVWA weten.

Het door Gosschalk aangeleverde verbeterplan laat volgens NVWA te wensen over op het gebied van dierenwelzijn. "Er is momenteel onvoldoende vertrouwen bij ons om de slachterij te openen", zegt een woordvoerder. "We kunnen niet ingaan op de details van het verbeterplan."

Gosschalk is aan zet

Het is niet bekend wanneer de slachterij wel weer open gaat. "Dat is afhankelijk van Gosschalk zelf", zegt de woordvoerder. "Het is aan hen om een plan in te leveren dat wél genoeg vertrouwen schept. Zolang dat niet het geval is blijft de slachterij in principe dicht."

Dit betekent overigens niet dat de lampen uit zijn bij Gosschalk. Het bedrijf ging gewoon door met het verwerken van dode koeien en varkens die elders geslacht zijn. De NVWA benadrukt dat in principe alleen de slachterij gesloten blijft.

Varkens in Nood

Het familiebedrijf kwam in opspraak nadat op undercoverbeelden van Varkens in Nood te zien was hoe personeel varkens en koeien mishandelde. Op 2 juli sloot NVWA de deuren van het slachthuis. Sindsdien werken bedrijven als Jumbo, Albert Heijn en McDonald's niet meer samen met Gosschalk.

Gosschalk is vrijdag onbereikbaar voor een reactie.

Zie ook:

Deel dit artikel