Omstreden slachterij nog steeds dicht na schokkende beelden - RTV 794

Medewerkers van Gosschalk mishandelden varkens. Foto: Omroep Gelderland

Medewerkers van Gosschalk mishandelden varkens. Foto: Omroep Gelderland

EPE - Slachterij Gosschalk in Epe moet nog steeds dicht blijven na de schokkende beelden die lieten zien hoe medewerkers dieren mishandelen. Het bedrijf slaagt er niet in een plan van aanpak te maken dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) overtuigt van verbeteringen.

Gosschalk kwam eind juni enorm onder vuur te liggen nadat undercover beelden lieten zien hoe medewerkers varkens en runderen sloegen en bewerkten met stroomstoten.

Bedrijven als McDonalds, Albert Heijn en Jumbo lieten al snel weten geen vlees meer in te slaan bij het slachthuis. In juli trok de NVWA de 'slachthuiserkenning' van het bedrijf in. De productie bij Gosschalk kwam daardoor stil te liggen.

Plan voldoet niet

De NVWA liet weten dat de onderneming met een plan van aanpak moest komen om het dierenwelzijn te verbeteren. Vorige week bleek een plan van aanpak niet te voldoen. Vrijdag stelt de NVWA dat een hernieuwd plan van aanpak wederom niet voldoet.

"Zolang er geen vertrouwen is in het plan van aanpak, blijft de erkenning van dit bedrijf ingetrokken", stelt een NVWA-woordvoerder.

Varkens in Nood noemt het jongste NVWA-besluit goed nieuws. "Dat Gosschalk niet in staat is om een gedegen verbeterplan op te stellen, toont wel aan dat de kennis over dierenwelzijn in het slachthuis ernstig tekortschiet."

Gosschalk zegt vrijdag niet te willen reageren.

Zie ook: Kamer wil dat fout slachthuis direct wordt gesloten: 'Dit is smeerlapperij'

Deel dit artikel