Belaagde taxichauffeur doet aangifte; Doetinchem likt zijn wonden - RTV 794

Rellen in Doetinchem. Foto: GinoPress

Rellen in Doetinchem. Foto: GinoPress

DOETINCHEM - Een taxichauffeur die woensdagavond met stenen belaagd is in Doetinchem, na de mislukte promotiewedstrijd van De Graafschap, heeft direct aangifte gedaan bij de politie. De schade aan zijn taxibus is aanzienlijk: de achterruit is verbrijzeld en de wagen zit vol deuken. Zijn bus was nog redelijk nieuw, de schade is groot.

Ook Martin Mos, voorzitter van De Graafschap, zag bij het verlaten van het stadion hoe de ruiten van de taxi met een ‘lawine van stenen’ werden ingegooid. Mos schrok vooral van de enorme agressie: "De chauffeur moest vluchten en ik ben ook gaan rennen om weg te komen. Het is aan de politie om er nu werk van te maken en deze randdebielen keihard aan te pakken. Er zijn genoeg beelden. Ik heb zelf overigens geen daders herkend. Ik heb geen supporter gezien.”

Taxichauffeur vlucht voor 'stenenregen'

De taxichauffeur laat weten zich rot geschrokken te zijn, maar hij is vooral heel erg boos. Hij wil niet met naam en toenaam genoemd worden. "Ik ben gevlucht en ik ben gaan rennen om weg te komen. Gelukkig zijn we er zonder kleerscheuren van afgekomen, maar de schade aan de taxi is enorm”, vertelt de chauffeur die direct aangifte heeft gedaan bij de politie. "Wij staan dag en nacht voor iedereen klaar, het is daarom erg triest om te zien dat zogenaamde 'supporters' schade toe brengen aan andermans bezittingen", zo meldt hij.

Strontchagrijnig

Wim van de Louw, voorzitter van de Anhangersraod van de De Graafschap (een overkoepelend supportersorgaan met vertegenwoordigers uit elke geleding van de club) is strontchagrijnig. Hij zit sinds woensdagavond met ongelooflijke schrik en woede: "Dit zijn geen supporters. Deze relschoppers zorgen niet alleen voor enorme reputatieschade, maar ze hebben ook schade toegebracht aan de club en de medewerkers. De stenen vlogen door de lucht." Ook zegt hij geen supporters te herkennen op de beelden van de rellen: "En ik ken er echt heel veel", zo besluit hij.

Zaterdag speelt de Doetinchemse club in de play-offs een thuiswedstrijd tegen Roda JC.

Verslaggever Petra Kuzee blikte met De Graafschap-voorzitter Martin Mos terug op de gebeurtenissen:

Zie ook:

Deel dit artikel