Ruim 80 nieuwe woningen Oosterhof-Zuid in Vaassen - RTV 794

Ruim 80 nieuwe woningen Oosterhof-Zuid in Vaassen Foto: Gemeente Epe

Ruim 80 nieuwe woningen Oosterhof-Zuid in Vaassen Foto: Gemeente Epe

VAASSEN - De gemeente Epe en de ontwikkelaars zijn het op hoofdlijnen eens geworden over de nieuwbouwplannen in Vaassen. Het gaat om de ontwikkeling van ruim 80 woningen op de locatie Oosterhof-Zuid in Vaassen.

Deze locatie ligt ongeveer tussen Wanstede en Zichtstede-Eierstreekweg. Maandag is de overeenkomst daartoe ondertekend door wethouder Robert Scholten en Gerrit Nikkels, directeur van Nikkels projecten bv.

Het plan kent een aantal belangrijke kenmerken zoals grote groene zones centraal in het gebied en aan de noordzijde. Historische kavelstructuren worden benadrukt met meer groen en bepalen de nieuwe verkaveling. In het noordwesten van het plan komt een hof met ruim 20 woningen.

Plan Oosterhof-Zuid bevat ongeveer driekwart aan betaalbare en middeldure koop- en huurwoningen. De verwachting is dat de goedkoopste woningen rond 200.000 euro gaan kosten. De middeldure woningen zullen waarschijnlijk rond 275.000 euro moeten opbrengen. De goedkoopste huurwoningen zullen onder de sociale huurgrens blijven. Hiermee voorziet het plan ruimschoots in de behoefte aan betaalbare woningen binnen de gemeente Epe.

Wethouder Robert Scholten: “Het is erg fijn dat we met deze stap weer een flink aantal betaalbare woningen erbij krijgen. Daarmee komen we weer voor een deel tegemoet aan een grote woonbehoefte binnen onze gemeente. Er is veel vraag naar goedkope en middeldure huizen. En op deze locatie past dat mooi in onze mooie, groene omgeving.”

Alle woningen worden grondgebonden. Dat betekent dat er dus geen appartementen gebouwd worden. De woningen zijn straks per auto bereikbaar via Zichtstede. Waar nodig wordt de Zichtstede daarom verbreed en wordt er een voetpad aangelegd. Richting Wanstede komt er ook een verbinding voor fietsers en voetgangers.

Nikkels heeft de gronden van het nabijgelegen loonbedrijf ook verworven. Dit loonbedrijf ligt aan de zuidzijde van Oosterhof-Zuid. Het loonbedrijf vertrekt binnen enkele jaren, wat de woonkwaliteit voor de omgeving ten goede zal komen. Op de locatie van het loonbedrijf zelf komen vier vrijstaande woningen. Hiervoor wordt een aparte bestemmingsplanprocedure opgestart.

In de eerste maanden van 2021 zal projectontwikkelaar Nikkels het plan presenteren aan omwonenden.

Deel dit artikel