RTV 794 - Nieuws

Jacqueline Koops. Foto: Omroep Gelderland

Jacqueline Koops. Foto: Omroep Gelderland

HEERDE - Burgemeester Jacqueline Koops van de gemeente Heerde legt haar functie neer. Dit omdat ze moet revalideren van het coronavirus. Ze heeft onvoldoende conditie om haar functie goed te kunnen uitoefenen.

Koops werd in maart getroffen door het coronavirus. Eind april ging ze weer voorzichtig aan het werk en in juni werkte ze weer voltijds. Maar enkele dagen later kreeg ze een enorme terugslag en begon aan een revalidatietraject.

Zie ook: De burgemeester van Heerde was heel ziek, maar maakt zich vooral zorgen om haar inwoners

Revalidatie duurt nog zeker half jaar

Inmiddels is duidelijk dat ze nog steeds niet de conditie heeft die nodig is om volledig aan het werk te kunnen. De verwachting is ook dat het nog een half jaar duurt voordat dat weer mogelijk is. In haar ontslagbrief aan de gemeenteraad schrijft ze het volgende: "Na een zorgvuldige en moeilijke afweging heb ik besloten dat het in het belang van de inwoners van de mooie gemeente Heerde is, dat ik terugtreed en plaatsmaak voor iemand anders. Met pijn in het hart deel ik u dan ook mede dat ik mijn functie neerleg en de minister zal verzoeken mij ontslag te verlenen."

Koops werd in februari 2019 burgemeester van Heerde. "Graag dank ik de inwoners van Heerde voor het vertrouwen en de zeer plezierige contacten en wens hen en uw gemeente alle goeds toe”.

Zie ook:

 

Deel dit artikel