RTV 794 - Nieuws

Foto: Stefan van Fleteren

Foto: Stefan van Fleteren

EPE - Schrijver, schilder, beeldhouwer, muzikant, film -en theatermaker Armando zou vorig jaar negentig zijn geworden. Maar hij stierf op 1 juli 2018 in zijn atelierwoning in Potsdam. Daar vond ook het afscheid plaats van een van de meest vooraanstaande en veelzijdige kunstenaars van onze tijd.

Door: Mediapartner RTV 794

Op zaterdag 12 september zou er, als eerbetoon aan Armando, in het Kulturhus EGW de voorstelling  'Ik hoorde dat er geluisterd werd' te zien zijn. Helaas is besloten om deze voorstelling in overleg met Cherry Duijns & Oleg Lysenko te annuleren.

Daar zijn een paar redenen voor. Cultuur Platform Epe merkt dat de belangstelling nog steeds onder sterke druk staat vanwege de coronacrisis. Hoewel er wel degelijk plaatsen gereserveerd werden, vernam men toch van aanvankelijk belangstellenden dat er een corona-gerelateerde aarzeling is, die voor een deel te maken heeft met de leeftijd van het geïnteresseerde deel van het publiek. Cultuur Platform Epe probeert de voorstelling nu in september 2021 te programmeren.

De zaal in het Kulturhus is perfect voor dit soort theater, maar met de 1,5 m eisen voor de stoelen wordt het aantal bezoekers tot 1/3 van de capaciteit terug gebracht. Als dan ook nog eens potentieel publiek afhaakt vanwege de risico's, dan is het financieel niet meer te verantwoorden.
 

Deel dit artikel