Hartenwens door Gerard Alderliefste in Heerde - RTV 794

HEERDE - Het leek bij de ingang van Brinkstate op een typisch Frans pleintje. De zon brak door en Franse chansons werden door Gerard Alderliefste speciaal voor twaalf ouderen gezongen.

Stichting Vier het Leven bestaat 15 jaar en in samenwerking met de Vriendenloterij werden 15 Hartenwensen uitgedeeld: een intiem optreden in de vorm van een muzikale verrassing bij iemand aan huis.

Deze Hartenwens werd cadeau gedaan voor meerdere mensen tegelijk. Locatiecoördinator van Vier het Leven in Heerde Anne-Lite Meershoek had haar Hartenwens ingediend. Vanwege het vele verdriet en leed van de afgelopen tijd wilde zij iets doen voor Vier het Leven gasten die in Brinkstate en de nabije omgeving wonen. Gerard Alderliefste, bekend van Franse liedjes en nummers van Ramses Shaffy, wilde graag optreden. 

De uitgenodigde ouderen wisten niet wie er kwam, alleen dat het een muzikale verassing zou zijn. Ze waren zeer verheugd en voelde zich bevoorrecht dat zij een eigen concert kregen. 

Anne-Lite Meershoek was zichtbaar blij dat de verrassing zo geslaagd was: “Er zijn veel mensen die regelmatig met ons mee uit gaan, waar ze enorm naar kunnen uitkijken. Maar nu al maanden niet. Op moment dat ik hoorde dat hier in Heerde een Hartenwens mocht plaats vinden, leek mij het heel leuk dat er iemand zou komen zingen die hier niet zo gauw in Heerde zou zijn. Fantastisch leuk dat Gerard Alderliefste is geweest. Toen alles opgeruimd was, kwam er een mevrouw uit de flat weer naar buiten om te zeggen dat ze zo had genoten. Tranen stonden in haar ogen: ‘dit had ik echt nodig’, zei ze.”

Chansonnier Gerard Alderliefste zong prachtige en nostalgische Franse liedjes en vertelde verhalen over zijn tijd samen met Ramses Shaffy. Hij vertelde ook over zijn geluk over het kijken naar zijn zoontje op het strand waaruit zijn eigen geschreven tekst ‘De Wind’ is ontstaan. Van plezier tot meezingen, van luisteren tot lachen, heeft iedereen met elkaar genoten van dit bijzondere optreden.

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds 

Informatie over Vier het Leven ontvangt u via de website www.4hetleven.nl

Deel dit artikel