RTV 794 - Nieuws

Foto: Bert Hanekamp

Foto: Bert Hanekamp

EPE - Van auto's die stapvoets door de centra van Epe en Vaassen rijden komt het voorlopig niet. De huidige maatregel met een fiets te gast, die bij drukte ook uit het zadel moet, blijft tot maximaal september van kracht.

Door: Mediapartner RTV 794

B en W van Epe antwoorden het op vragen van Epe Liberaal.  Hoe het overigens na 1 september gaat laat het college afhangen van de omstandigheden.  Auto's stapvoets door de centra zou zowel de verkeersveiligheid als de gezondheid van de bezoekers negatief beïnvloeden. Dat laatste in verband met de 1,5 meter afstand, hetgeen met toenemende toeristische drukte toch al een probleem kan zijn.

Het college heeft overleg met de beide ondernemersverenigingen, de stichting Epe Promotie, de Horeca en de VVV.  De vakantiegangers zijn op de hoogte gebracht met 20.000 flyers en 300 posters. De ondernemers zijn persoonlijk benaderd met het verzoek posters op te hangen. het college acht het niet nodig om aan het begin en het eind van de centra desinfecterende maatregelen te treffen omdat de ondernemers er al in voorzien.

Tekst: Dick van der Veen

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel