RTV 794 - Nieuws

Een screenshot van de bewakingsbeelden. Foto: Politie

Een screenshot van de bewakingsbeelden. Foto: Politie

NIJMEGEN - Een van de mannen die vorig jaar brand stichtte bij het stadion van NEC zette zichzelf daarbij in brand. Dat blijkt uit bewakingsbeelden die de politie dinsdagavond heeft vrijgegeven.

Op beelden is te zien dat twee mannen naar de voordeur van het complex lopen. Een van hen sprenkelt vloeistof langs de ingang en terwijl hij daar nog mee bezig is, houdt de ander er een vlam bij, waardoor zijn compagnon zelf ook vlam vat.

Bekijk de beelden uit opsporingsprogramma Team West. De tekst gaat daaronder verder.

Het voorval vond in de nacht van 12 op 13 oktober plaats. Behalve het NEC-stadion was ook trainingscomplex De Eendracht het doelwit van de brandstichters. Daarbij ontstond flink wat schade.

Zie ook: Brand bij NEC: politie maakt stappen in onderzoek

Dure jas beschadigd

De politie houdt na onderzoek rekening met vier daders uit de omgeving van Den Haag. Opvallend detail is dat een van hen een jas droeg van het merk Off-White, een merk met een duur prijskaartje. En uitgerekend die jas raakt door de brand beschadigd.

Woensdagavond wordt er in opsporingsprogramma Bureau GLD ook stilgestaan bij de zaak. De Gelderse politie hoopt dat kijkers de mannen in beeld toch herkennen, indien de mannen vaker bij de voetbalclub zijn geweest.

Zie ook: Brandstichting bij stadion en trainingscomplex NEC

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel