RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
20 juni 2021 19:02


Snel op Skeelers
Foto: Snel op Skeelers
Topsport Heerde op de Weg. Foto: Skeelerclub Oost Veluwe

HEERDE - Het ging hard vrijdag en zaterdag op het wegparcours van de skeeleraccommodatie aan de Kommerseweg in Heerde tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK Skeeleren in Portugal. Vrijdagavond was het nog nat en glibberig waardoor de One Lap niet verreden kon worden en deze verplaatst werd naar de zaterdag. De puntenkoersen werden wel verreden, eerst de dames en na wat wachten ook de heren.

Bij de dames was Noraly Berber Vonk veruit de sterkste, met hulp van haar teamgenoten wist zij maar liefst 18 punten binnen te halen, ruim meer als haar teamgenoten Maya de Jong en Lianne van Loon die ieder 5 punten wisten te scoren. De overwinning had voor Vonk extra veel impact omdat ze een moeilijke tijd achter zich heeft, haar moeder heeft op vakantie in Spanje een hersenbloeding gekregen, waardoor Vonk een paar weken achter zich heeft van heen en weer reizen naar Spanje en de zorgen om haar moeder. Misschien heeft dit haar toch de kracht gegeven om te winnen in Heerde.

Bij de heren was het een afwisselende wedstrijd met veel rijders die punten wisten te scoren maar uiteindelijk was het Bart Hoolwerf die de meeste punten wist te scoren, voor Ruurd Dijkstra en Ronald Haasjes.

Betere weersomstandigheden

Op zaterdag waren de weersomstandigheden een stuk beter en op een droge baan konden onder heerlijke temperaturen de wedstrijden wordt afgewerkt, in de ochtenduren de Junioren B die streden om de tickets naar het EK. Zij reden een One Lap en een puntenkoers.

Bij de meisjes rijdt hier een dame rond met dispensatie omdat ze eigenlijk nog te jong is voor deze categorie, Angel Daleman. Maar ondanks haar leeftijd wist deze jongedame uit Leiderdorp ook in deze categorie de overwinning te pakken. Bij de jongens was het Bret Groot die de winst voor zich wist op te eisen.

Bij de senioren die in de middag konden starten 3 afstanden, One Lap, 100 meter en een marathon van maar liefst 118 ronden. Bij de dames was het Moniek Klijnstra die op beide sprintafstanden de sterkste was beide keren voor Fleur Huls. Bij de heren wist Remon Kwant de One Lap te winnen en was het plaatselijk favoriet Glenn Nijenhuis die op de 100 meter nipt Kwant wist voor te blijven met 13 duizendste van een seconde.

Marathon

De marathon was een lange wedstrijd voor de deelnemers omdat er maar liefst 118 rondes gereden moesten worden. Bij de dames wisten er verschillende groepjes weg te rijden uit het peloton waarvan enkele groepjes een ronde wisten te pakken op de grote groep. Tijdens het afsprinten van het peloton wist Demi Huiden uit Amersfoort mee te sprinten met de groep en zo een voorsprong te pakken die ze vast wist te houden tot op de finish, waardoor deze dame haar eerste marathon wist te winnen bij de Senioren Dames. Een overwinning die niemand had verwacht, zij zelf al helemaal niet. Maar iedereen gunde haar deze uitslag van harte.

Ook bij de heren een spannende race waar ook veel uitlooppogingen waren maar waar het uiteindelijk toch uitdraaide op een eindsprint van een groot peloton. Hier wist Luc ter Haar de twee rijders van Jumbo Visma netjes voor te blijven en was de overwinning voor ter Haar die is opgegroeid met de trainingen bij deze club.

Door: Mediapartner RTV 794

Amersfoort  Heerde  Leiderdorp Nieuws 

gemeente heerde heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie