RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
9 maart 2021 20:59


Buurtbus tussen Vorchten en Wezep rijdt weer
Foto: Buurtbus tussen Vorchten en Wezep rijdt weer
Buurtbus tussen Vorchten en Wezep rijdt weer Foto: Keolis

HEERDE - Buurtbusvereniging VeVoMa is verheugd te kunnen melden dat buurtbus lijn 502 weer rijdt. Zoals bekend zijn alle buurtbussen sinds half maart 2020 vanwege de corona-uitbraak van de weg gehaald. Nu deze bussen voorzien zijn van door TNO en RDW geadviseerde aanpassingen, mogen ze weer de weg op.

Bestuur en chauffeurs zijn blij dat de route Vorchten-Wezep vv weer van start gaat, en verwelkomen dan ook graag opnieuw hun passagiers.

Vernieuwde bussen

Sinds de nieuwe concessie per 13 december 2020 rijdt de buurtbus onder de nieuwe naam buurtRRReis. De vertrouwde blauwe Keolis bus heeft plaatsgemaakt voor een witte bus met het nieuwe paars-blauw-groene logo van RRReis.
Vanaf 13 december 2020 zijn in de hele RRReis-regio de kaartsoorten en tarieven voor alle bussen gelijk. BuurtRRRreis heeft dus geen eigen kaartsoorten meer. De buurtbuskaartjes (10 rittenkaarten) van Keolis Gelderland zijn nog geldig tot 1 januari 2022.

De ritprijs met de buurtbus wordt per 1 januari 2021 verhoogd naar € 2,40, voor kinderen tot 12 jaar € 1,15. 10 rittenkaarten worden niet meer verkocht. De rijtijden van de dienstregeling zijn niet gewijzigd.

Routewijziging

Wel is een kleine aanpassing in de route opgenomen. Vanaf heden rijdt de buurtbus iets langer over de IJsseldijk, langs het Wijhese veer en vervolgens via de Kerkweg naar Vorchten. Omdat de buurtbus valt onder het OV is het dragen van een mondkapje verplicht voor passagiers van 13 jaar en ouder. Nadere informatie kunt u vinden op RRReis.nl: www.rrreis.nl/dienstregeling/buurtrrreis

Informatie: Z. Hottinga buurtbus502@kpnmail.nl

Door: Mediapartner RTV 794

Best  Heerde Nieuws 

gemeente heerde heerde weer december bus gelderland voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie