RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Bastiaan van Blokland, Omroep Gelderland
2 februari 2021 10:40


Kiezen hoeveel je betaalt voor je afval in Epe
Foto: Kiezen hoeveel je betaalt voor je afval in Epe
Dit hoopt de gemeente Epe straks te voorkomen. Foto: Pixabay

EPE - Op vier plekken in Epe kunnen inwoners straks hun afval kwijt bij zogenoemde milieuparkjes. Er is plek voor alle soorten afval. Voor grofvuil kun je kiezen tussen een grote of een kleine zak. Wie het zelf wegbrengt, merkt dat uiteindelijk in de portemonnee.

Als je het slim speelt en afval scheidt, hoef je aan het einde van de rit waarschijnlijk alleen de kleine afvalzak (30 liter) in de restafvalcontainer te gooien. Dat kost 1,39 euro. Een grote zak van 60 liter kost het dubbele. Die tarieven liggen volgens de gemeente 25 procent lager dan de prijs voor de huidige grijze restafvalcontainer. Zelf wegbrengen loont dus.

De vier milieuparken komen bij de Klimtuin (Epe), Horthoekerweg (Oene) en Houtzagerstraat en Riebeeckstraat (Vaassen). De aanleg van de parken startte maandag. De meeste containers staan bovengronds, alleen de restafvalcontainers staan onder de grond.

Inwoners kunnen terecht voor glas, papier, textiel, PMD (plastic, metaal, drankverpakkingen) en restafval. Op die manier hoopt de gemeente Epe afvalscheiding aan te moedigen.

 

Door: Bastiaan van Blokland

Epe Nieuws 

de belofte de belofte - live nieuws gemeente epe epe voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie