Afdrukken
Ankeiler: In 2023 bestaat woonzorglocatie De Speulbrink in Vaassen 60 jaar. Een mooie mijlpaal die gevierd wordt. Genodigden zijn welkom op 25 mei bij een theatervoorstelling en een receptie.

- In 2023 bestaat woonzorglocatie De Speulbrink in Vaassen 60 jaar. Een mooie mijlpaal die gevierd wordt. Genodigden zijn welkom op 25 mei bij een theatervoorstelling en een receptie. Op 26 mei zet De Speulbrink haar deuren open voor iedereen die zin heeft in een gezellige middag vol vermaak

Theater en receptie voor genodigden

Speciaal voor bewoners, cliënten, naasten en collega’s wordt op 25 mei een theatervoorstelling verzorgd door ‘Theater Aan De Lijn’ om het jubileum te vieren. Later op de middag zijn vrijwilligers, recent gepensioneerden, raadsleden en externe partners welkom tijdens een receptie.

Feest vieren samen met de buurt

Op 26 mei worden tussen 13.00 en 16.00 de deuren geopend en wordt het feest voorgezet samen met de buurt en andere geïnteresseerden. Iedereen, jong en oud, is welkom voor leuke activiteiten. "We hopen dat zoveel mogelijk buurtbewoners langskomen. We gaan ons best doen om er een topmiddag van te maken!", aldus Geri Bomhof, dagbestedingscoach bij De Speulbrink.

Je voelt je thuis in de Speulbrink

Ze vertelt verder: "De burendag biedt de mogelijkheid om eens binnen te kijken en de sfeer te proeven. Wanneer je De Speulbrink binnen stapt, voel je direct de gezelligheid. Er is een mooie binnentuin waar iedereen welkom is voor een kopje koffie en activiteiten. Je wordt vrolijk van de fluitende vogels. Ook hoor je de geluiden vanuit het restaurant waar bewoners samen kunnen eten. Er is een open en gemoedelijke sfeer waar medewerkers, vrijwilligers, bewoners, cliënten en naasten op een prettige manier met elkaar in contact zijn. Het is een plek waar je je thuis voelt."

Het ontstaan van De Speulbrink

In 1956 waren er voor de oudere bewoners in Vaassen nauwelijks woningen beschikbaar. Na de tweede wereldoorlog was de behoefte aan goede zorg groot. In 1956 heeft de heer N. Mulder ten Kate ruim 4000 m2 grond beschikbaar gesteld om een ‘bejaardenhuis’ te bouwen. In 1963 verhuisden de eerste bewoners naar deze locatie. Er was in totaal plaats voor 96 bewoners, er waren speciale ziekenkamers en een moderne centrale keuken. Het was het eerste gebouw in Vaassen met een personenlift.

De Speulbrink

De naam "De Speulbrink" is bedacht door de amateurhistoricus Willem Terwel. Hij had na een grondig onderzoek ontdekt dat de plek waar het bejaardencentrum staat, zo werd genoemd.

In 60 jaar heeft de tijd niet stilgestaan

Harma Nevels, regiomanager bij Viattence vertelt verder: "Waar ouderen in de begintijden met 65 jaar zonder zorgbehoefte naar De Speulbrink verhuisden, zijn de tijden nu wel anders. Bewoners zijn in de eerste plaats een stuk ouder, maar hebben ook meer zorg nodig in verband met geheugen- en lichamelijke problemen. Toch staat juist nu het ‘wonen net als thuis’ centraal. Door kleine woongroepen en een mensgerichte aanpak wordt zoveel mogelijk zorg op maat geboden. We kijken altijd naar wat iemand nog wel kan, ons doel is dat iemand zo lang mogelijk zelfredzaam blijft. De naasten blijven de belangrijkste personen in het leven van de oudere. Onze zorgmedewerkers, behandelaren en vrijwilligers vullen aan waar nodig.

Naast onze woonzorglocatie De Speulbrink bieden we hiernaast in Vaassen ook thuiszorg en dagbesteding aan zelfstandig wonende ouderen. Ook zijn alle ouderen uit de wijk welkom voor gezellige activiteiten en een kopje koffie in het Buurtpunt. "

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel