Afdrukken
Ankeiler: De ‘Week van het geld’ is maandag 27 maart begonnen.

- De ‘Week van het geld’ is maandag 27 maart begonnen. Wethouder Maarten Heere ging langs bij de leerlingen in de tweede klas van de RSG N.O.-Veluwe om met elkaar in gesprek te gaan over geld. Waar geven leerlingen hun geld aan uit? Door wie of wat worden zij beïnvloed? En welke financiële doelen stellen de leerlingen om hun dromen te realiseren?

In gesprek gaan over geld

De ‘Week van het geld’ is een landelijk initiatief waarbij de gemeente Epe zich heeft aangesloten. Tijdens deze week wordt er aandacht besteed aan hoe je gezond omgaat met geld. Dit wordt gedaan door kinderen, jongeren en volwassenen te herinneren aan de waarde van geld. Door mensen op jonge leeftijd bewust te maken van de waarde van geld, zijn ze later als volwassenen veel beter in staat om rond te komen en uit de schulden te blijven.

Thema ‘financiële verleidingen’

Dit jaar staat het thema ‘financiële verleiding’ centraal. Maarten Heere, wethouder onderwijs & economie: "Ik vind het belangrijk dat we met elkaar in gesprek gaan over geld en geldzorgen om zo het taboe dat er heerst te doorbreken. Vooral in dit tijdperk waarin sociale media een belangrijke rol spelen, worden we allemaal vele keren per dag blootgesteld aan reclames en financiële verleidingen. Je moet stevig in je schoenen staan om je hier niet door mee te laten slepen. Laten we elkaar in de samenleving vooral niet gek maken met alles wat we willen, of wat we ‘zouden moeten hebben’."

Gastlessen en lesmateriaal

Er worden in deze week diverse gastlessen aangeboden met het nodige lesmateriaal waar scholen zelf mee aan de slag kunnen. In de ‘Week van het geld’ wordt er op de RSG N.O.-Veluwe niet alleen in de tweede klas gesproken over omgaan met geld: de school heeft ervoor gekozen om ook in alle eerste en derde klassen gesprekken te voeren over geld. In elke klas wordt een thema rondom geld behandeld dat past bij de ontwikkelingsfase van de leerlingen.

Meer activiteiten in de ‘Week van het geld’

Tijdens deze themaweek organiseert Koppel-Swoe verschillende activiteiten in de ‘Huizen van de Buurt’. Dit jaar niet alleen voor kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen. Kijk op www.koppelswoe.nl/week-van-het-geld/ voor een overzicht van alle activiteiten in die week.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel