RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door RTV 794
10 maart 2023 19:24


Koninklijke onderscheiding voor de heer Van de Burgt
Foto: Koninklijke onderscheiding voor de heer Van de Burgt
de heer Van de Burgt en burgemeester Horn,. Foto: Gem. Epe

- Inwoner gemeente Epe is vanmiddag Koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje is in de Goede Herderkerk te Epe uitgereikt. De uitreiking en het opspelden werd door burgemeester Tom Horn gedaan.

De heer A. van de Burgt was van 1998 tot zijn pensionering in 2016 werkzaam als (senior) procesvertegenwoordiger bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Hij was onder andere medeauteur van het boek ‘Vrijheidsontneming van vreemdelingen’. Een handboek dat door velen wordt gebruikt die werkzaam zijn op dit terrein. Daarnaast begeleidde hij (nieuwe) medewerkers en was hij jarenlang gastdocent onder andere aan de Politieacademie te Apeldoorn.

Actief als vrijwilliger

De heer Van de Burgt heeft naast bovenstaande activiteiten ook veel vrijwilligerswerk verricht. Hij is onder andere jeugdouderling geweest bij de Goede Herderkerk te Epe. Vrijwilliger als scheidsrechter, beoordelaar en contactpersoon voor de scheidsrechters bij het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Momenteel is hij nog mantelzorger, ouderling/scriba van de Goede Herderkerk te Epe en vrijwilliger bij Stichting Hulp Letland te Epe. Deze stichting heeft tot doel het verlenen van hulp bij de opbouw van het maatschappelijk leven in Oost-Europa en in Letland in het bijzonder.

Apeldoorn  Epe Nieuws 

epe voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie