Afdrukken
Ankeiler: De Oener Toneel Vereniging staat weer op de planken. Dat is een veel grotere prestatie dan je zo op het eerste gezicht zou denken.

- De Oener Toneel Vereniging staat weer op de planken. Dat is een veel grotere prestatie dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Niet alleen had men te maken met corona; ook met het overlijden van twee gevierde krachten: Jo Biesterbos en voorzitter Sander Ordelman. Recent kwam daar het overlijden van technicus/geluidsman Bertus Rozendal nog bij.

Voor een vereniging met niet veel meer dan een paar handen vol leden bijna een onoverkomelijk verlies. Maar de spankracht van de leden is zo groot dat ze er de schouders onder zetten en een nieuw begin maakten. De overgang van een tragedie naar het opvoeren van een blijspel vergde veel.

In dit geval de komedie in vier bedrijven ‘Aan het eind van de regenboog’, geschreven door Hans van Wijngaarden. Alsof het allemaal nog niet genoeg was moest de nieuw gekozen voorzitter Rita van Tongeren halverwege de repetities door persoonlijke omstandigheden haar hoofdrol opgeven en datzelfde gold voor souffleur Anneke Buitenkamp.

Ook die tegenslagen werden overwonnen. Er werd bij stilgestaan met een indrukwekkende minuut stilte. De openingsact was bovendien van bijzondere betekenis.

Zes avonden

Maar liefst zes avonden kan de grote aanhang genieten van een stuk waarin een zekere Wout Enkelaar alles overeind haalt en mensen om hem heen in wanhoop brengt door zijn jacht op gouden tientjes die in het huis van zijn grootvader zouden liggen. Het sloopwerk in het huis dat inmiddels een andere eigenaar heeft leidt tot veel hilariteit. Uiteindelijk is er voor iemand in het gezin van Wout toch het geluk aan het eind van de regenboog.

Ruben Kers als Wout overtuigde met zijn vertolking van de onwrikbare woeste Wout. Een compliment voor Wilma Bronsink die zich als zijn vrouw Ada in korte tijd de tekst eigen maakte en vooral door haar aansprekende mimiek opviel. Ook de overige spelers bleken voor hun taak berekend. Dat zijn Driesje Vos, Edwin Scholten, Ike ter Weele, Reintje Vijge en Harrold Vijge. De laatste maakte zijn debuut. Manon Glogosa-Ordelman, dochter van Sander, deed het prima als souffleur. De grime was in vertrouwde handen van Dirry Bloem en de techniek algemeen werd geregeld door Gerrit Huiskamp en Gerrit Vlaskamp,

In Dorpszicht, de Oener Schouwburg, heeft men al twee keer van het blijspel kunnen genieten. De komen twee vrijdagen en zaterdagen bestaat daar ook nog de gelegenheid voor. Er zijn nog kaartjes beschikbaar. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Reintje Vijge telefoon (0578) 641891.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel