Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Actie. Foto: Eigen foto
Ankeiler: Buurtcoach Niek Hofman van STIP Heerde en Yfke van der vet van Zoethout organiseerden samen een sportinstuif voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

- Buurtcoach Niek Hofman van STIP Heerde en Yfke van der vet van Zoethout organiseerden samen een sportinstuif voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Niet alleen omdat bewegen goed is voor lijf en leden maar vooral om mensen te stimuleren te participeren in de samenleving.

Iedere woensdagochtend beweegt Niek Hofman al in de Faberhal in Heerde met een groep mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Bewegen is natuurlijk gezond maar in deze groep leer je ook op tijd te komen, je aan afspraken te houden, beter Nederlands, met elkaar omgaan, rekening houden met elkaar, al dat soort zaken. De meeste beweegopdrachten moet je ook samen met een ander uitvoeren. Je leert dus samenwerken maar je bouwt ook een netwerk op waarop je kunt terugvallen.

De beweeggroep is een eerste stap naar deelname in de maatschappij. De één durft hierna te beginnen aan vrijwilligerswerk, de ander aan een baan of scholing en weer een ander wordt lid van een sportclub. Het geeft zelfvertrouwen.

Op 8 februari was de sportinstuif een middel om mensen met elkaar in contact te brengen maar Zoethout gebruikt ook het samen koken en eten als een middel om mensen bij elkaar te brengen. Wekelijks kunnen deelnemers samen koken en eten. Met hetzelfde doel als de sportinstuif. Je ontmoet elkaar, versterkt je netwerk, komt buiten de deur en krijgt hopelijk zoveel zelfvertrouwen dat je lid wordt van een club of elders een klusje of vrijwilligerstaak durft te doen.

Wil je meer weten: welkom@zoethout.nl of www.zorgvraag.heerde.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel