Ankeiler: Burgemeester Tom Horn van de gemeente Epe had zaterdag 17 december de eer om de allereerste kerststallenroute van Epe te openen.

- Burgemeester Tom Horn van de gemeente Epe had zaterdag 17 december de eer om de allereerste kerststallenroute van Epe te openen. Rondom de grote kerk in Epe vond de opening plaats tussen vuurkorven, sterretjes en een zingend koor.

Arjen van Triest, één van de initiators van deze route, begint met een groot woord van dank aan al die inwoners van Epe die meewerken aan de kerststallenroute. Hij vertelt dat hij voor deze kerststallenroute, in coronatijd, geïnspireerd is door ene Jacqueline uit Baarn. Zij organiseert al een aantal jaren een dergelijke kerststallenroute. Omdat in coronatijd niets mogelijk was bedacht Arjen dat zo’n route ook leuk zou zijn om in Epe te organiseren.

Kerst gaat om samen zijn, om lichtjes in een donkere periode van het jaar en gaat ook om hoop. Daar past een kerststallenroute zeker bij. Arjen gaat op de fiets door het dorp om te vragen of mensen zouden willen meewerken door een kerststal op hun terrein te plaatsen. Op de eerste dag heeft hij al 12 adressen die meedoen. Via persberichten worden inwoners van Epe uitgenodigd om mee te doen door het plaatsen van een kerststal in hun tuin of voor hun huis. Dat resulteert in 44 kerststallen op de route.

Er is een routekaart gemaakt waarop alle kerststallen vermeld staan. De routekaarten lagen afgelopen zaterdag op een tafel bij de opening maar zijn ook te vinden op www.kerststallenroute-epe.nl. Aan de voorzijde van de grote kerk in Epe staan banners met daarop de QR code die je kunt scannen waardoor de route zichtbaar wordt op je mobiel. Iedereen kan op deze manier en op zijn eigen tijd, tot en met 6 januari 2023, de kerststallenroute lopen.

Burgemeester Tom Horn opent de kerststallenroute door het aansteken van sterretjes die hij vervolgens uitdeelt aan alle belangstellenden die naar de opening zijn gekomen. Zodra iedereen een sterretje in zijn of haar handen heeft zegt hij: “Epe steekt het licht aan!” Daarna gaan Burgemeester, organisatoren en aanwezigen starten met het lopen van de route om alle lichtjes onderweg te bekijken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel