RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door RTV 794
18 december 2022 15:31


Opening expositie ‘Mooiste plekkien van Heerde’
Foto: Opening expositie ‘Mooiste plekkien van Heerde’
Burgemeester Wiggers en wethouder van Ommen ontvangen de 1e exemplaren. Foto: Linda Seinstra

- Afgelopen donderdag, 15 december, werd de expositie 'het mooiste plekkien van Heerde’, geopend in het Heerder Historisch Museum.

De expositie is ontstaan uit een samenwerking door PLUS van den Hoven en het Heerder Historisch Museum. PLUS van den Hoven heeft een actie gestart met een boek waarin de mooiste plekjes van Heerde staan en waarvoor je plaatjes kunt sparen die je in het boek kunt plakken.

De titel van het plaatjesboek maar ook van de expositie is gekozen op basis van de eerste regel van het Heerder volkslied. “Heerde is het mooiste plekkien in ons boeren vaderland.”

De vrijwilligers van het museum zijn de gemeente door gegaan en hebben 199 foto's gemaakt van de mooiste boerderijen, klederdrachten, gebouwen, oude beroepen, en meer, in de gemeente Heerde. In werkelijkheid zijn er veel meer foto's gemaakt maar uiteindelijk is er een selectie gemaakt van 199 foto's die als plaatje te plakken zijn in het boek.

De eerste twee exemplaren van het boek werden overhandigd aan Burgemeester Wiggers en wethouder van Ommen van de gemeente Heerde. Het unieke van deze twee exemplaren is dat alle plaatjes er al in geplakt zijn. Het boek op zich is huis aan huis verspreid in Heerde en was dus niet uniek meer.

Bij aankoop van € 15,00 aan boodschappen ontvang je 4 plaatjes. Op den duur zal er nog een ruilbeurs georganiseerd worden zodat iedereen de kans krijgt zijn boek compleet te maken.

Naast de plaatjes actie van de PLUS is er een expositie van een aantal foto's in het museum in Heerde. Het museum is, zoals ieder jaar rond Kerst, mooi aangekleed met gedekte tafels met mooie serviezen en kerstversiering en daar omheen dus foto's van de mooiste plekjes in de gemeente Heerde.

De expositie is tot en met maart 2023 te bezichtigen in het museum. Kijk op www.heerderhistorischevereniging.nl voor de openingstijden.

Tijdens de opening van de expositie waren er veel complimenten voor de vrijwilligers van het Heerder Historisch Museum die veel werk gehad hebben aan het inrichten van de expositie maar ook maken en selecteren van de foto's. Zonder deze vrijwilligers was er geen plaatjesboek geweest en ook geen expositie.

Heerde  Ommen Nieuws 

heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie