Samen houden we kasteelpark Cannenburch open - RTV 794

VAASSEN - In juni dit jaar luidde kasteelpark Cannenburch de noodklokken. Het park kampt al meerdere jaren - en in toenemende mate - met overlast, vernielingen en vervuiling. Verandering was noodzakelijk. Het veiligheidsteam heeft actie ondernomen maar ook is er een beroep gedaan op alle parkbezoekers om er samen voor te zorgen dat het park in 2021 open kan blijven. Hoe staat het park er nu, vijf maanden later, voor?

Terugblik zomer 2020

Met dank aan de inzet van politie, beveiliging, beheerders, visvereniging, exploitanten en bezoekers kijkt men terug op een relatief rustige zomer met minder overlast, afval en vernielingen. Het sluiten van de parkeerplaats in de avonden werpt zijn vruchten af en door de veiligheidsapp kan er snel op verdachte situaties gereageerd worden.

Opvallend is dat er nog relatief veel parkbezoekers na zonsondergang moeten worden aangesproken op hun aanwezigheid in het park. Ook wordt de aanlijnplicht voor honden nog niet goed nageleefd. Naar schatting houdt meer dan de helft van de parkbezoekers zich niet aan deze regel.

Aanvullende maatregelen

Het blijkt voor parkbezoekers niet altijd duidelijk waar de honden mogen loslopen. Men gaat dit gebied aangeven door bebording met ‘Honden losloop gebied’ en ‘Einde honden losloop gebied’ te plaatsen naast de betreffende paden. Het aanlijnen van honden buiten het losloopgebied en het park verlaten voor zonsondergang zijn voorwaarden om kasteelpark Cannenburch te mogen bezoeken. Helaas worden deze regels nog niet voldoende nageleefd en is het nodig om op korte termijn extra BOA’s in te zetten. Wie aanwezig is na zonsondergang of zijn/haar hond buiten het losloopgebied niet aanlijnt kan een boete tegemoet zien.

Help mee

We zijn er dus nog niet en blijven rekenen op jullie hulp.

- Houd honden aan de lijn of ga naar het hondenlosloopgebied

- Ruim hondenpoep op

- Neem afval mee

- Zet je fiets in de fietsenstalling

- Ga na zonsondergang het park niet meer in

Het goede nieuws

Maar natuurlijk wil men niet voorbij gaan aan de positieve veranderingen die zijn vastgesteld. Overlast, afval en vernielingen zijn afgelopen maanden afgenomen en daarom is GLK blij bij deze te kunnen mededelen dat zij het besluit genomen heeft om kasteelpark Cannenburch in 2021 tussen zonsopgang en zonsondergang open te houden

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel