Burgemeester Ede schrapt noodbevel na nacht zonder autobranden - RTV 794

De nacht na de autobranden verliep volgens de politie rustig. Foto: Persbureau Heitink.

De nacht na de autobranden verliep volgens de politie rustig. Foto: Persbureau Heitink.

EDE - Hoewel in de nacht van maandag op dinsdag twintig auto's in brand stonden in de Edese wijk Veldhuizen, bleef het er afgelopen nacht rustig, meldt de politie. Burgemeester René Verhulst trekt het noodbevel, dat gold tussen dinsdagavond 20.00 uur en woensdagochtend 7.00 uur, daarom weer in.

De auto's werden in brand gestoken met vloeibare stoffen, vertelde Verhulst dinsdag. Bewoners van de wijk Veldhuizen waren verbijsterd door de vele autobranden. Een noodbevel, waardoor iedereen die de openbare orde verstoort het gebied moet verlaten, was daarom nodig, volgens de gemeente Ede, het Openbaar Ministerie en de politie.

De burgemeester heeft woensdag besloten dat een noodbevel voor de aankomende nacht niet nodig is. Toch is er wel een noodbevel voorbereid, die ingezet kan worden op het moment dat het nodig wordt gevonden. Alleen op verzoek van de politie kan de burgemeester dit bevel alsnog inzetten, laat de woordvoerder van de burgemeester weten.

Niemand weggestuurd

Een woordvoerder van de politie laat weten dat onder het noodbevel, in de nacht van dinsdag op woensdag, geen incidenten hebben plaatsgevonden. Ook heeft de politie niemand uit het gebied gezet voor het verstoren van de openbare orde.

De gemeente Ede sluit zicht hierbij aan. Woordvoerder Femke Drewes: "De nacht is wat ons betreft rustig verlopen, zoals het hoort op een doordeweekse avond." Het cameratoezicht blijft in de wijk aanwezig, aldus Drewes.

Zie ook:

Deel dit artikel