Busje met mogelijk drugs gevonden voor bedreigde fruithandel, man opgepakt - RTV 794

Zwaarbewapende agenten voor het pand van De Groot in mei 2019. Foto: Bart Meesters

Zwaarbewapende agenten voor het pand van De Groot in mei 2019. Foto: Bart Meesters

HEDEL - Een 29-jarige man is dinsdagavond in Breda aangehouden, omdat er mogelijk drugs en wapens in zijn bestelbusje zouden zitten. De verdachte hield zich in zijn voertuig op, pal voor een pand van De Groot. Volgens de politie lijkt er vooralsnog geen verband lijkt te zijn tussen het busje en de zaak rondom de afgeperste fruithandel.

De politie kreeg dinsdagavond een melding dat op de woonboulevard aan de Kruisvoort in Breda een bestelbus stond waar drugs en wapens in zouden zitten. Die werd rond zeven uur aangetroffen. In de bestelauto vonden agenten verdachte pakketten, waar mogelijk drugs in zit. Dat schrijft Omroep Brabant.

De 29-jarige inzittende is gearresteerd. Een bergingsbedrijf heeft het busje weggetakeld. Diverse politiewagens reden met het voertuig mee. Wapens zijn vooralsnog niet aangetroffen, zegt een politiewoordvoerder. De bestelauto en de verdachte pakketten worden verder onderzocht.

Opvallende vindplaats

Er lijkt vooralsnog geen link te zijn met de opvallende vindplaats van het voertuig - pal voor de Bredase vestiging van fruithandel De Groot. "Wij zien vooralsnog nul aanleiding om een verband te trekken tussen gebeurtenissen rondom dit bedrijf en de vondst van vanavond", zegt de woordvoerder.

De eigenaren en oud-medewerkers van fruithandel De Groot Fresh Group uit Hedel worden sinds de zomer van 2019 geconfronteerd met zware bedreigingen en aanslagen. Toen werd een lading cocaïne aangetroffen in een van de fruittransporten en heeft het bedrijf de politie ingelicht. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor de geleden schade van 1,5 miljoen euro.

Handgranaat

Nadat de politie de hoofdverdachte oppakte, kregen (ex-)medewerkers en familieleden van het fruitbedrijf te maken met geweld. Zoals een handgranaat op de stoep bij een zoon van een directielid in januari vorig jaar, beschietingen van twee woningen in juni en brandstichting in november bij twee ex-medewerkers in Hedel, die gewond raakten.

Zie ook: Geruchtmakende afpersingszaak fruithandel De Groot: dit gebeurde er tot nu toe

Deel dit artikel