Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Kliniek. Foto: Dierenkliniek-epe
Ankeiler: Als alles volgens planning verloopt, verhuist Dierenkliniek Epe-Centrum volgend jaar mei naar de Hoofdstraat 156 in Epe.

- Als alles volgens planning verloopt, verhuist Dierenkliniek Epe-Centrum volgend jaar mei naar de Hoofdstraat 156 in Epe. Na de zomervakantie start de bouw van het nieuwe pand, dat ruim twee keer groter wordt dan de huidige kliniek aan de Emmastraat.

Aan de achterzijde krijgt de nieuwe kliniek een ruime parkeergelegenheid voor patiënten en eigenaren. Op de gehele begane grond van het nieuwe pand worden alle voorzieningen, de meest moderne, voor de diergeneeskundige zorg aan huisdieren ondergebracht.

Huidige pand te klein

Bijna tien jaar geleden is Linda Voorhorst aan de Emmastraat van start gegaan met de kliniek die wordt gedreven door haar eigen inzichten: tijd nemen voor mens en dier en kwalitatief zo goed mogelijke zorg op maat geven.

Met inmiddels een team van vier dierenartsen en zes paraveterinairen is het huidige pand aan de Emmastraat simpelweg te klein geworden om verder te kunnen ontwikkelen. Daarom werd in 2021 gestart met de zoektocht naar een nieuw onderkomen. Uiteindelijk werd in samenwerking met BeL BV gekozen voor de realisatie van een nieuw pand aan de Hoofdstraat in Epe.

De nieuwe kliniek

De nieuwe kliniek krijgt vier spreekkamers, twee moderne operatiekamers, gescheiden ruimten voor röntgen, echo-onderzoek, een uitgebreid laboratorium en een aparte ruimte voor gebitsbehandelingen met dentale röntgenapparatuur. Verder heeft de nieuwe kliniek gescheiden wachtruimten en faciliteiten voor de behandeling en verpleging van honden en katten. Het zo strikt scheiden van honden en katten draagt bij aan rust en vermindering van stress voor de dieren. Hierdoor zal de kliniek ook het internationale “Cat Friendly Clinic” predicaat van de hoogste graad (Gold) verkrijgen. In de kliniek wordt ook veel samengewerkt met gedragstherapeuten. Samen met hen worden er bijvoorbeeld veel angstige honden behandeld. En wordt vaak als mede oorzaak voor de angst pijn gevonden. Speciaal voor deze dieren wordt er een aparte zijingang gerealiseerd, om op deze manier zo min mogelijk stress voor de angstige dieren en andere patiënten te creëren. De nieuwe kliniek behoudt haar open en vriendelijke structuur. In een gezellige entree en wachtruimte kunt u terecht voor balieverkoop, advies en wederzijdse informatie cq. kennis uitwisseling over uw huisdier met een kopje koffie dat altijd voor u klaar staat.

De succesfactor

Sinds de start in 2013 is de kliniek enorm gegroeid. Linda begon samen met haar toenmalige compagnon en één paraveterinair. Inmiddels zijn er dus vier dierenartsen en zes paraveterinairen werkzaam en wordt er samengewerkt met diverse specialisten binnen de kliniek. Zo voert een gerenommeerd chirurg regelmatig specialistische orthopedische operaties uit in de kliniek. Hierdoor hoeven patiënten niet meer doorverwezen te worden naar elders. De succesfactor? “We bieden goede zorg, hebben een fijn laagdrempelig contact met de diereigenaren en kennen dus alle eigenaren en dieren persoonlijk. Bij ons staat het welzijn van de dieren met stip op één, we hebben gewoon heel veel lol in ons werk”. Het team heeft al veel positieve reacties op het nieuws ontvangen. “Mensen gunnen het ons echt”, aldus praktijkmanager en paraveterinair Priscilla. Het moge duidelijk zijn: het team van Dierenkliniek Epe-Centrum kijkt enorm uit naar de verhuizing naar het nieuwe pand en via social media houden de dames u goed op de hoogte. Tot die tijd bent u als vanouds welkom aan de Emmastraat 5 in Epe.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel