Afdrukken
Ankeiler: Dat het warm wordt de komende dagen, dat staat vast. Het hitteplan is ingesteld en links en rechts zoeken we verkoeling.

- Dat het warm wordt de komende dagen, dat staat vast. Het hitteplan is ingesteld en links en rechts zoeken we verkoeling. Zo gaat de gemeente Epe strooiwagens inzetten. Door de hoge temperaturen kan het asfalt smelten. Om schade te voorkomen strooit Epe zout in het rond.

Hoe werkt dat dan? Zout onttrekt vocht aan de lucht en aan het asfalt. Daardoor koelen de lucht en het wegdek af en wordt het asfalt minder plakkerig. Daarom is de gemeente maandag al begonnen met zout op de weg te strooien.

Kruisingen en rotondes

In eerste plaats wordt dit gedaan op kruisingen en rotondes in en rond de bebouwde kom. Het asfalt op deze plekken loopt eerder schade op bij warm weer, vanwege optrekkend en afremmend verkeer. Ook andere druk bereden weggedeelten in de gemeente Epe worden meegenomen.

Het smeltende asfalt schade levert niet alleen schade op aan de weg, het is ook slecht voor autobanden. Ook komen er bij het afslijten steentjes vrij te liggen, die weer schade aan langsrijdend verkeer kunnen geven.

Meer over

Deel dit artikel