Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Boeren hebben maandagmiddag brand gesticht voor de gemeentehuizen van Epe en Apeldoorn. Een aantal van de strobalen die de boeren mee hadden genomen zijn in brand gestoken.

- Boeren hebben maandagmiddag brand gesticht voor de gemeentehuizen van Epe en Apeldoorn. Een aantal van de strobalen die de boeren mee hadden genomen zijn in brand gestoken.

Tientallen boeren en trekkers hadden zich maandagmiddag voor het gemeentehuis in Epe verzameld. Bij aankomst in strooiden ze hun strobalen uit.

De boeren vroegen de gemeente een verklaring te tekenen waarin ze zouden aangeven het niet eens te zijn met de huidige kabinetsplannen. Een drietal boeren is het gemeentehuis ingegaan om samen met de gemeente in gesprek te gaan. De gemeente gaf aan begrip te hebben, maar het document niet te kunnen ondertekenen.

In reactie daarop verlieten de boeren het pand en staken ze de vuurton met stro aan. De politie was aanwezig, maar heeft niet hoeven ingrijpen.

De boeren hebben de troep achtergelaten en zijn hun weg richting Apeldoorn vervolgd. Ook daar hebben ze voor het gemeentehuis stro in brand gestoken.

In Epe is de rotzooi inmiddels door medewerkers van de gemeente weer opgeruimd.

Beelden van de brand in Apeldoorn

Volg de acties van de boeren vandaag ook in ons liveblog.

Deel dit artikel