Afdrukken

HEERDE - Zaterdag 15 augustus kon Skeelerclub Oost Veluwe aan de Kommerseweg in Heerde gastheer zijn van de Landelijke Baanwedstrijden, de laatste voor de Nationale Kampioenschappen die volgende week worden gehouden in Heerenveen en Wolvega.

Door al de regelingen rondom Corona was het voor de organisatie een hele puzzel om de wedstrijden te organiseren volgens de protocollen die er voor staan, maar met de steun van een legertje vrijwilligers werd er toch weer een goed evenement neer gezet. Helaas zonder publiek, alleen een aantal begeleiders en ouders mochten deze wedstrijden bezoeken.

Doordat er buiten onze grenzen nog geen skeelerwedstrijden worden georganiseerd was er ook een groep toppers uit andere landen naar Heerde gekomen, waaronder een aantal wereldkampioenen. Hierdoor kreeg de wedstrijd wel een karakter van een mini-Europacup, de wedstrijd die in mei niet door kon gaan.

Ook de weergoden hebben meegewerkt om van deze dag een succes te maken, want de voorspellingen waren niet goed, en ook geluiden uit de omgeving gaven wel de conclusie dat ook Pluvius zijn steun aan deze wedstrijd heeft gegeven, want de voorspelde buien bleven achterwege en de zon deed goed haar best.

’s Morgens werd eerst de 200 meter verreden met snelle tijden op de klokken. Van iedere categorie plaatsten de snelste 12 zich voor de finales, waarin de uiteindelijke snelste rijders hun punten konden pakken. Hierna reden de jeugd categorieën de 500 meter in series en de senioren een 1000 meter ook in series, de dag werd afgesloten met puntenkoersen voor alle categorieën.

Een geweldige prestatie werd geleverd door Glenn Nijenhuis, die zich de afgelopen jaren als sprinter steeds meer heeft geprofileerd, en nu met de senioren meestrijd om de podiumplaatsen. In het internationale veld van wereldtoppers wist Glenn zich prima staande te houden. Met een sterke 3e plaats op de 200 meter in een tijd van 18.526 seconden, wist hij de finale op de 1000 meter net niet te bereiken maar werd wel als 9e geklasseerd op deze afstand. Omdat de verschillen zo klein waren wist Glenn in het sprintklassement over 2 afstanden de derde plaats voor zich op te eisen na 2 Franse wereldtoppers, veelvoudig wereldkampioen Gwendal LePivert en Victor Aerts. Een goede opsteker voor het komende NK waar Glen hoopt te strijden voor het hoogste plaatsje op het podium.

Het sprintklassement bij de dames werd gewonnen door de Vlaamse veelvuldig titelverzamelaar Sandrine Tas voor Maya de Jong en Berber Vonk. De puntenkoersen bij de senioren werd een overwinning voor de Italiaan Daniel Niero, die meer punten wist te verzamelen als medevluchter, de Fransman Victor Aerts. Ruurd Dijkstra wist in dit internationale veld beslag te leggen op de derde plaats. Bij de dames wist de sterke Friese selectie de wedstrijd te domineren, Fleur Veen wist hier ruimschoots de meeste punten te vergaren voor teamgenoot Berber Vonk, Beau Wagemaker kon tegen dit geweld van de dames met de pompeblêden op de pakken niet verder komen als de derde plaats,

Ook de andere leden van Skeelerclub Oost Veluwe lieten zich goed zien op hun thuisbaan, en ook zij lijken klaar te zijn voor het komende NK.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement volgens de huidige richtlijnen, en ziet dan ook het volgende evenement op zaterdag 5 september, de regionale Stouwdam Competitie met vertrouwen tegemoet.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel