RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
25 november 2021 20:49


Heerde zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen
Foto: Heerde zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen
Het gerenoveerde raadhuis in Heerde kleurt 16 dagen lang oranje. Foto: Gemeente Heerde

- Vanaf afgelopen donderdag kleuren het gerenoveerde raadhuis en alle molens in de gemeente Heerde 16 dagen lang oranje. Dan start namelijk de internationale campagne Orange the World, waar we ons ook dit jaar bij aansluiten.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Dit is gelijk de start van de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen.

In Nederland doen veel gemeenten en provincies mee aan de campagne, bijvoorbeeld door een gebouw oranje uit te lichten. En door in de lokale samenleving extra aandacht te geven aan het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Wereldwijd doen meer dan 100 landen mee.

Thema: Ik ben #medestander

Tijdens de Orange the World campagne nodigen we iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op orangetheworld.nl. Hiermee geef je aan dat je je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.

Het oranje uitlichten van gebouwen

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden op 25 november is een vast onderdeel van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen.

In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland*, Suriname en Curaçao.

* Soroptimistclub SHE is een club van actieve en ambitieuze vrouwen, die werken aan de verbetering van de positie en status van vrouwen over de hele wereld.

Door: Mediapartner RTV 794

Best  Heerde Nieuws 

gemeente heerde heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie