RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
23 november 2021 7:46


Opening expositie in Villa Jacoba
Foto: Opening expositie in Villa Jacoba
Wethouder Wolbert Meijer, plvv directeur van AkzoNobel Joost Scheepers en Albert van Ommen. Foto: HHV, Henk Osinga

- Afgelopen donderdag de 18e november is de expositie “De Verffabriek” 101 jaar verf maken in Wapenveld geopend door Wethouder Wolbert Meijer en plvv directeur van AkzoNobel Joost Scheepers. De tentoonstelling in het Heerder Historisch Museum is er dus een met een bijzonder tintje. Met het onthullen van een schilderij van Albert van Ommen werd de tentoonstelling geopend voor het publiek.

Albert van Ommen die zijn hele leven bij de verffabriek heeft gewerkt is na zijn pensionering actief gaan schilderen en heeft van AkzoNobel een opdracht gekregen om een schilderij van de fabriek te maken. Naast een overzicht van 100 jaar verffabriek met vele foto’s en materialen uit de 100 jarige geschiedenis van verf maken in Wapenveld is er ter gelegenheid van deze expositie in de voorkamer ook een overzicht van de vele werken die van Ommen heeft geschilderd te zien.

Het Heerder Historisch Museum in Villa Jacoba is op dinsdag van 10-12 en van 14 tot 16 uur, op donderdag van 10-12 uur op vrijdag van 14-16 uur en zaterdag van 14-16 geopend. Meer info kunt u vinden op de website van de HHV www.heerderhistorischevereniging.nl

Door: Mediapartner RTV 794

Heerde  Ommen Nieuws 

gemeente heerde heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie