Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Anton Koopman zong “ Epe Mien Darpien”. Foto: OVE
Ankeiler: Ter gelegenheid van haar 75- jarig bestaan organiseert de Ondernemersvereniging Epe een fotoroute door het centrum van Epe met in een groot aantal etalages 75 afbeeldingen van winkelpanden door de jaren heen.

- Ter gelegenheid van haar 75- jarig bestaan organiseert de Ondernemersvereniging Epe een fotoroute door het centrum van Epe met in een groot aantal etalages 75 afbeeldingen van winkelpanden door de jaren heen. In 75 foto’s terug in de tijd. Vandaag werd met een kleine ceremonie de fotoroute geopend. Anton Koopman zong "Epe Mien Darpien".

In samenwerking met Gert van de Esschert en Jan Paasman heeft de organisatie een keuze gemaakt uit de omvangrijke collectie van lohuizerbrink-epe.nl. Zij stelden o.a. in 2020 al het boekje “te voet door oud-Epe” samen, een uitgave van de historische vereniging Ampt Epe. Soms zijn de panden nog duidelijk herkenbaar, maar er zijn helaas in de loop der tijd ook wel pareltjes verdwenen.

De route start vanaf het Kerkplein richting de Beekstraat. Er is geprobeerd om de foto’s zoveel mogelijk op de juiste plaats te exposeren. De route kunt u vinden op winkeleninepe.nl. Hier leest u ook de bijzonderheden van een aantal panden. Op de deelnemende winkels vindt u het nummer van de foto die correspondeert met het nummer op de beschrijving.

Ook plaatst de OVE op meerdere plaatsen een QR code die naar de routepagina op de website linkt. Men kan dan met de telefoon in de hand langs de route gaan. Voor mensen die liever vanaf een beschrijving op papier de route willen lopen, ligt deze klaar bij de VVV en Bruna in Epe. De foto’s blijven tot en met 14 november in de etalages te zien.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel