RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
25 oktober 2021 16:42


Interessante doorstart instagram-account @eenfotovan
Foto: Interessante doorstart instagram-account @eenfotovan
De Instagram-account @eenfotovan krijgt een doorstart. Foto: Media Magneet/Martin Hogeboom

EPE - Dagelijkse gedichtjes die verworden tot beelden. Dennis Dekker (46) uit Epe maakte één jaar lang elke dag een tekstje bij één van zijn foto’s. Na een periode van stilte maakt de Instagram-account @eenfotovan echter een bijzondere doorstart. De Epenaar heeft een exclusieve samenwerking gezocht met fotograaf Martin Hogeboom, eveneens uit Epe. “Ik ben enorme fan van zijn werk. We gaan voor een enorme, indringende versterking van zijn bijzondere beelden en mijn woorden.”

Het concept is bekend. Een strakke, aloude typemachineletter. Geen hoofdletters, geen komma’s, enkel een priemende punt aan het eind. Daar waar Dekker zijn gedichtjes vorig jaar voornamelijk baseerde op zijn eigen foto’s, is er na een periode van creatieve bezinning een doorstart gekomen van @eenfotovan.

‘Eén en één moet qua impact minimaal drie worden’

Nog altijd lijkt de dagelijkse posts op deze Instagram-account hetzelfde. Stuk voor stuk beginnen ze met: ‘dit is een foto van…’ en vervolgens begint de tekst te leven. Maar vanaf nu is het anders. De berichten krijgen een zwarte achtergrond en witte letters. Dan ontstaat er eveneens nóg een belangrijke meerwaarde bij @eenfotovan. Dekker vertelt: “Ik schrijf gedichtjes die gebaseerd zijn op foto’s van Martin Hogeboom. Dit keer worden zijn prachtige beelden dus ook bij die dagelijkse posts gezet. Eén en één moet op deze manier qua impact minimaal op drie uitkomen.”

Vervreemding

Ook fotograaf Martin Hogeboom heeft er zin in. “Ik zal archiefbeelden gaan aanvullen met nieuw werk. Mijn uitdaging is dat er her en der wat vervreemding in de beelden zit. Ik heb er heel veel zin in om mijn foto’s weer eens met een andere pet op te bekijken en te ervaren wat Dennis er vervolgens qua tekst uithaalt.”

Bolletje

Inmiddels is het duo gestart met een nieuwe reeks. Naast tekst dus ook beeld. Direct te zien, wanneer je wilt. Als je op het kleine bolletje onder het gedichtje klikt, dan kun je Hogebooms foto ook meteen bekijken. Het duo: “We hopen dat woord en beeld elkaar zo op een mooie manier versterken. We vinden daarbij dat het ook twee afzonderlijke disciplines kunnen blijven. Als lezer kun je genieten van de tekst en als fotoliefhebber van een prachtige foto. Maar de samenhang moet via de Instagram-account @eenfotovan ook een poëtische combinatie opleveren. We zien uit naar de reacties!” Hoe lang ze hiermee doorgaan? Dekker: “Martins prachtige archief is oneindig. Dat heeft bij mij voor maanden creativiteit aangewakkerd. Minimaal tot het eind van het jaar dus!”

Dennis Dekker heeft een eigen marketing- en communicatiebureau genaamd Media Magneet (www.mediamagneet.nl). Martin Hogeboom is onder zijn eigen naam (www.martinhogeboom.nl) zeer succesvol als freelance fotograaf.

Door: Mediapartner RTV 794

Epe Nieuws 

gemeente epe epe voorpagina werk 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie