RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
9 september 2021 11:19


'Mijn toekomst is me afgenomen', slachtoffers jeugdinstelling De Dreef lijden nog steeds
Foto: 'Mijn toekomst is me afgenomen', slachtoffers jeugdinstelling De Dreef lijden nog steeds
Peter Bosse vindt dat De Dreef zijn toekomst heeft afgenomen. Foto: Omroep Gelderland

WAPENVELD - Ze zijn geschopt, geslagen en voelen zich nog altijd niet gehoord. Een groep van tientallen mannen kampt nog altijd met de naweeën van de ervaringen die ze als jongere hadden in jeugdinstelling De Dreef in Wapenveld. Het is inmiddels dertig jaar geleden dat misstanden in de instelling naar buiten kwamen. In een besloten Facebookgroep praten ze erover met elkaar. Omroep Gelderland heeft contact gehad met meer dan twintig mannen en met veel van hen gaat het niet goed.

De jongeren van toen zijn inmiddels in de veertig, vijftig of zestig, maar de verhalen over hun tijd in de instelling zitten gebeiteld in hun hoofd. Ze werden mishandeld door begeleiders en leiding van De Dreef.

"De voordeur, die zie ik nog steeds voor me, de voordeur. Daar gebeurde het vaak", vertelt Peter Bosse als we terug zijn op het terrein. Hij zat er begin jaren zeventig en kreeg regelmatig 'klappen' van wat hij noemde 'afgekeurde mariniers'. "Je moest een jongen platslaan, werd er gezegd", weet Roland Gravendeel nog. "Je moest hem helemaal tot aan de grond afbreken, want jij moest zijn, zoals zij wilden dat jij was."

In het programma In het Vizier van De Jager van Omroep Gelderland vertelt Roland Gravendeel wat hij allemaal heeft meegemaakt:

Grave Nieuws 

instagram gemeente heerde wapenveld justitie geweld gelderland voorpagina jeugdzorg jongeren in het vizier van de jager 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie