Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Peter van Oostrum in zijn atelier. Foto: Any-Art
Ankeiler: Als aanvulling op de IJsselbiënnale die deze zomer plaatsvindt is in de gemeente Heerde de IJsselkunstkaart uitgebracht door Visit Heerde.

- Als aanvulling op de IJsselbiënnale die deze zomer plaatsvindt is in de gemeente Heerde de IJsselkunstkaart uitgebracht door Visit Heerde. In de gemeente Heerde vind je deze zomer op meerdere plekken IJsselkunst in galeries, tuinen en musea.

Heel verrassend is de veelzijdigheid van Peter van Oostrum, die in 2008 vanuit ’t Gooi naar Heerde verhuisde. “Ik ben vanaf 1979 werkzaam als kunstschilder en decorateur, veel in opdracht van particulieren, televisie, theater, musea en pretparken zoals Euro Disney en de Efteling.” In Heerde kreeg hij de ruimte om een atelier bij huis te bouwen. Daar zie je zijn vrije werk en maakt Peter kleinere opdrachten, die toch ook wel groot kunnen zijn, want hij kan tot een maximum van 8 x 3 meter maken.

“In opdracht maak ik muurschilderingen op doek of op locatie, plafondschilderingen, portretten, schilderijen, theaterdoeken, allerlei decoratieve technieken zoals bladgoud, hout en marmerimitatie, steen imitaties, etc. Mijn vrije werk bestaat dan ook uit verschillende stijlen en technieken, om vooral niet in één maniertje te blijven hangen. Ik zoek en probeer steeds weer iets anders om de uitdaging aan te gaan met een stijl in combinatie met een ander materiaal.” Niet gek dus dat zijn atelier “Any-Art” heet. In zijn atelier vind je niet de grote decors, maar juist heel veel schilderijen met mensen, dieren en de landschappen zoals die bos en de IJssel. Het ene schilderij heel realistisch weergegeven, de ander met een haast sprookjesachtige sfeer die je het landschap intrekken.

Op afspraak stelt Peter van Oostrum zijn atelier open voor bezoekers van IJsselkunst Heerde, je kan hem bereiken op telefoonnummer 06-21860325. Peters atelier vind je aan de Zuppeldseweg 89 in Heerde. Peter van Oostrum exposeert de hele zomer met andere kunstenaars in gemeente Heerde met IJsselkunst. Dit is te zien tot en met 18 september. De IJsselkunstfolder met alle locaties haal je gratis bij Toeristen Info Punten in de omgeving. Voor meer informatie, kijk op any-art.nl of op visitheerde.com.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel