RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
22 augustus 2021 17:09


NK Skeeleren op de baan in Heerde met publiek
Foto: NK Skeeleren op de baan in Heerde met publiek
Denice Nieuwenhuis leidt bij JuniorenB. Foto: Skeelerclub Oost Veluwe

HEERDE - Vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus wordt er op de Bertus Dokter Piste aan de Kommerseweg in Heerde gestreden om de Nationale Skeelertitels op de baan. Skeelerclub Oost Veluwe organiseert in samenwerking met KNSB deze titelstrijd die eerst gepland stond voor begin juni, maar door de coronamaatregelen niet door kon gaan.

Op het Nederlands Kampioenschap strijden de dames in 4 verschillende categorieën om de medailles en bij de Senioren tevens om de rood-wit-blauw trui. Categorieën die aan de start verschijnen zijn de Kadetten, Junioren B en Junioren A/Senioren, de laatste categorieën rijden samen in één wedstrijd maar de Junioren A zullen ook apart geklasseerd worden.

Vrijdag rond 14.30 uur zal het eerste startschot vallen voor de 500 meter die verreden wordt in series, gevolgd door de finales. Rond de klok van 17.30 uur zullen de afvalkoersen van start gaan voor de verschillende categorieën.

Op zaterdag zullen de wedstrijden om 10.00 uur van start gaan met de 200 meter sprint, later op de ochtend gevolgd door de wedstrijden op de 1000 meter, deze dag en tevens het evenement wordt afgesloten met de Puntenkoersen voor de Kadetten en Junioren B, en voor de Junioren A/Senioren met een Punten- afvalkoers.

Veel kanshebbers

Aan de start vele nationale toppers maar ook een groot aantal leden van Skeelerclub Oost Veluwe zoals Heerdenaren Crispijn Ariën en Glenn Nijenhuis die beiden kanshebber zijn op hun afstanden, Ariëns op de lange afstanden terwijl Nijenhuis een echte sprinter is, en graag een titel wil toevoegen aan zijn eerste titel die hij begin deze maand wist te behalen op het wegparcours in Rotterdam. Glenn zal dan wel moeten afrekenen met de supersnelle Rémon Kwant, ook een lid van de organiserende club. Ook de kersverse kampioen op de marathon, Elisa Dul uit Oene zal aan de start staan en haar uiterste best doen om meer titels binnen te halen.

Nog meer kanshebbers op eremetaal zijn broer en zus Denice en Rens Nieuwenhuis uit Grafhorst maken een kans op de medailles, net als Jette Beek uit Hummelo, die in Rotterdam al twee medailles wist te bemachtigen en dat aantal zeker uit wil breiden. Bij de Junioren A/Senioren staat ook een oude bekende aan de start die al een hele karrevracht aan medailles wist mee te nemen naar Kampen, Bianca Roosenboom zal waarschijnlijk op haar laatste NK toch nog een kans willen maken op nog een extra medaille. Op de lange afstanden ook nog een paar kanshebbers die lid zijn in Heerde, Ruben Ligtenberg, Ewout Beijeman, Luc ter Haar, Marc Middelkoop en niet te vergeten Ruurd Dijkstra behoren zeker op de lange afstanden bij de medaillekandidaten.

Publiek welkom

Bij deze wedstrijden is het mogelijk voor publiek om de wedstrijden te bezoeken, bij de entree zal wel gecontroleerd worden, mensen met een geldig vaccinatiebewijs of herstelbewijs of een negatieve coronatest via Testen voor Toegang hebben gratis toegang, wel zal nog gevraagd worden de persoonlijke gegevens op te geven. Dit alles gaat via de regels van het RIVM in samenwerking met NOC-NSF.

Door: Mediapartner RTV 794

Beek  Best  Heerde  Kampen  Rotterdam Nieuws 

gemeente heerde heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie