RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
15 augustus 2021 16:02


Eper kunstenaar doet mee met internationaal project
Foto: Eper kunstenaar doet mee met internationaal project
Het schilderij : kloostergang in Taragona. Foto: Loek Sinselmeijer

EPE - The colorfieldperformance’ is een internationaal project, een zogenaamd Landmark, waar bijna 500 kunstenaars uit meer dan 20 landen aan deelnemen, Een daarvan is Loek Sinselmeijer, kunstschilder uit Epe.

Vanaf 15 april werken dagelijks 6 a 7 kunstschilders aan het project. Zij maken een schilderij van 1.20 x 1.20 en dat werk moet in één dag af zijn.

Alle doeken staan opgesteld in het Lingepark in Elst in de buitenlucht. De doeken zijn speciaal geprepareerd en de verf is speciaal aangemaakt voor deze gelegenheid; de werken zijn, na droging, weer en windbestendig. Vanaf een soort uitkijkpost krijg je een kleurrijk schouwspel van al die schilderijen samen. Juist dat samenspel van al die kleuren en vormen geeft het project een bijzonder resultaat. Dirk Hakze kunstprojecten tekent voor de organisatie.

Vrijdag 30 juli was het de beurt aan Loek Sinselmeijer. Hij schilderde een kloostergang uit Taragona. Een beetje als tegenhanger van alle natuurschilderijen en portretten. “Bovendien heb ik, als oud-perschef van Z.E. kardinaal Simonis, toch wel iets met kerken en kloosters”, aldus Loek. “ Die speciale sfeer probeer ik op doek vast te leggen. “ Loek was kunstenaar nr. 447.

Eind augustus moeten alle doeken klaar zijn. Daarna blijven alle werken nog tentoongesteld tot 1 oktober. De schilderijen zijn dagelijks (gratis) te bezoeken en ze zijn ook te koop.

De Park 10 in Elst.

Meer informatie: www.thecolorfieldperformance.nl

En www.loeksinselmeijer.nl

Door: Mediapartner RTV 794

Epe Nieuws 

gemeente epe epe voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie