RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
2 juli 2021 17:22


Ook Albert Heijn breekt met slachthuis Epe
Foto: Ook Albert Heijn breekt met slachthuis Epe
Albert Heijn neemt geen rundvlees meer af van Gosschalk uit Epe. Foto: ANP

EPE - Na fastfoodketen McDonalds en supermarktketen Boni breekt een volgende partner met slachthuis Gosschalk in Epe. Albert Heijn geeft aan per direct geen vlees meer af te nemen van het in opspraak geraakte slachthuis.

Albert Heijn nam, via zijn leveranciers, rundvlees af van Gosschalk. Aan die samenwerking is nu een einde gekomen, zegt het bedrijf. Die beslissing was al genomen vóór de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) vrijdag aankondigde dat het slachthuis in Epe tot nader order dicht moet, zegt een woordvoerder.

"De getoonde manier waarop de dieren behandeld worden is vreselijk", benadrukt de woordvoerder. "Dit kan en mag niet. Onze vlees- en vleeswarenleveranciers namen een beperkt aantal rundvleesproducten van dit bedrijf af. Wij hebben per direct aangegeven deze rundvleesproducten niet meer af te nemen."

Slachterij Gosschalk kwam in opspraak nadat op undercoverbeelden van Varkens in Nood te zien was hoe personeel varkens en koeien mishandelde. De NVWA heeft een deel van de beelden geanalyseerd en daarbij overtredingen geconstateerd. Sindsdien hebben inspecteurs ter plaatse vastgesteld dat bij de slachterij nog meer mis is met het dierenwelzijn.

Bekijk hier de reactie van de NVWA op de sluiting:

Zie ook: Slachthuis Epe dicht na misstanden

Epe Nieuws 

gemeente epe epe voorpagina videoslider 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie